zondag 11 maart 2012

Vooraankondiging Salon op Reis 4

De organisatie 
We gaan weer op reis. Na York, Leipzig en Lille is nu de beurt aan….Glasgow. Net als voorgaande jaren staat de reis in het teken van inspiratie, interactie, verwondering en verhalen.


Wanneer? Van 20 september tot en met 23 september 2012

Dit jaar zoomen we in op een stad van de Protestantse Glasgow Rangers en het Katholieke Celtic. De stad is na Edinburgh de grootste van Schotland en is een van de belangrijkste industrie- en handelssteden met onder andere grote scheepswerven. Het zeer snel toegenomen aantal inwoners bewijst wel de aantrekkingskracht van Glasgow. De hele stad is, afgezien van een klein aantal bouwwerken, een product van de laatste tweehonderd jaar. Van beslissende betekenis voor de groei van de stad was het uitbaggeren van de Clyde tot een haven waar ook de grootste schepen binnen kunnen lopen.  Na de grote bloeiperioden (Glasgow wordt begin 20e eeuw de Second city of the Empire genoemd) treedt na de Tweede Wereldoorlog het verval in. Door veel investering in cultuur en architectuur komt Glasgow er weer deels bovenop en de stad wordt in 1990 als eerste niet-hoofdstad uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. In 1999 wordt de stad uitgeroepen tot Britse Stad van Architectuur en Design.


Programma
Op dit moment werken we aan de samenstelling van een gevarieerd en bijzonder programma. Naast een focus op museumbezoek en ontmoetingen met medewerkers, zullen we ook andere bijzondere en inspirerende activiteiten aanbieden tijdens deze reis. Deels en groupe en deels is er vrije ruimte om er ook je eigen draai aan te geven. In ieder geval bezoeken we een aantal van de
'Glasgow Life' musea (een samenwerkingsverband van 9 musea), waaronder het recentelijk heropende Riverside Museum en de Kelvingrove Art Gallery, het museum met het grootste aantal bezoekers van het Verenigd Koninkrijk, dat buiten Londen gevestigd is. Ook maken we een uitstapje buiten Glasgow, naar New Lanark
 Een van de Schotse topattracties. Een definitief programma volgt in mei.


Ga je mee?
Binnenkort sturen we via het netwerk van de Salon de museologie en deze blog een uitnodiging. Vanaf dan is de inschrijving geopend. Ondertussen kun je ons vast volgen via:
En herinneringen kun je ophalen via onze oude blog.


Heb je nu al vragen? Stuur dan een email naar salonopreis[at]gmail.com

Cheers!

De organisatie van de Salon op Reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten